söndag 16 mars 2014

Insändare: Sätt stopp på nedskärningarna!

Nu får det räcka. Vi, unga socialdemokrater anser att Finlands regering har gjort tillräckliga insatser för att minska statens budgetunderskott. Fler nedskärningar gör större skada än nytta. I tider där den ekonomiska tillväxten och sysselsättning är låg bör regeringen inte dra åt svångremmen ytterligare.

Exempelvis skulle minskade anslag till landets utbildningar hota Finlands chanser att ta sig ur krisen. Minskade resurser till social- och hälsovårdssektorn skulle successivt försämra våra medborgares välmående. Vi anser att försämrad basservice och grundtrygghet inte löser de ekonomiska problemen, utan att det bara resulterar i flera och nya ekonomiska och sociala problem.

Nobelpristagaren i ekonomi, Paul Krugman ansåg i en intervju för några dagar sedan att Finlands största problem inte är skuldsättning och att den ekonomiska åtstramningen har varit för hård. Därför tycker vi, unga socialdemokrater att den ekonomiska politiken borde ta arbetslösheten på allvar. Åtgärder för ökad sysselsättning, t.ex. viktiga infrastruktursatsningar borde nu prioriteras i högre grad, istället för att fokus enbart läggs på statens budgetunderskott.

Styrelsen för Finlands Svenska Unga Socialdemokrater

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar